Alle trainingen worden verzorgd door Peter Spoorenberg.

Peter is een zeer ervaren handler en instructeur die regelmatig seminars volgt bij bekende trainers en aan grote wedstrijden in binnen en buitenland deelneemt om zichzelf te meten met de besten.

Als handler heeft Peter aan diverse grote toernooien deelgenomen waaronder:

FCI Agility World Championships 2015 en 2016
European Open
World Agility Open
Luxemburg Open
Border Collie Classic

Peter is Nederlands Kampioen Agility 2017 in de Large klasse met zijn Border Collie Clive.

Andere resultaten zijn onder andere:
– CACIAG kampioenstitel Border Collie Club Nederland
– Drievoudig Border Collie Clubkampioen (2014,2015 en 2017)
– 5e plaats Border Collie Classic 2016

Ervaring als trainer is in vele jaren opgebouwd. Twee Nederlands kampioenen trainde in de periode dat zij hun titel behaalde bij Peter.

Als trainer blijft Peter zich ontwikkelen door het functioneel toepassen van nieuwe technieken, eenvoud van handling blijft echter zijn stijl.

Met uitzondering van de wekelijkse trainingen worden alle trainingen verzorgt op de locatie die de aanvrager wenst. Alle toestellen dienen door de aanvrager beschikbaar gesteld te worden.

Agility training & seminars

Train ik volgens een bepaalde handling stijl? Nee! Dit betekent echter niet dat ik geen gebruik maak van de nieuwste methodes. Mijn doel is als combinatie het maximale te bereiken. Ik houd het graag simpel en overzichtelijk en gebruik de “fancy” technieken alleen daar waar het in mijn optiek noodzakelijk is.

Handling seminars geef ik aan groepen van maximaal 5 combinaties, bij voorkeur van een gelijkwaardig niveau.

Ik geef wekelijks training op dinsdagavond, donderdagavond en vrijdagmiddag indoor en outdoor in Geffen. Kom gerust eens kijken als je nieuwsgierig bent of vraag naar de mogelijkheden

Een zeer belangrijk en het meest onderschatte onderdeel in de agility zijn de bochten. Het is van essentieel belang om de honden in een vroeg stadium bekend te maken met een juiste bochtentechniek. Uiteraard dient dit op een verantwoorde wijze aangepakt te worden.

Hoe ga je hiermee van start? In een seminar van drie uur (een deel theorie en een deel praktijk) worden alle vragen beantwoord.

Valt het je op hoe vaak bepaalde situaties terug komen in bijna elk parcours?

Om vertrouwd te raken met situaties als serpentines, tussendoor halen, outs, negeren van tunnels en andere tricky situaties is er een praktijk workshop van drie uur waarin al deze aspecten aan bod komen ik korte oefeningen.

Je traint in een groep van maximaal 5 personen.

Running contacts zijn “hot” en worden, voor handlers die mee willen strijden in de top, bijna een must. Voordat je gaat starten met deze manier van contactvlak training moet je jezelf wel afvragen of deze methode bij jou en je hond past, je moet namelijk de mogelijkheid hebben om zeer regelmatig te trainen en fysiek moet je in staat dit te handlen.

Het online volgen van een training is goed te doen als je heel goed weet wat je doet. Om je voor te bereiden op een dergelijke training is het mogelijk een drie uur durend seminar te volgen wat bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Het praktijkdeel volgt de methode die ik zelf gebruik.

Privé trainingen geef ik per uur aan 1 tot maximaal 3 personen tegelijkertijd. Voor deze training kan aangegeven worden waar de aandacht op gevestigd dient te worden. Training wordt enkel gegeven op de locatie van de aanvrager(s)

Deze training is geschikt voor jonge honden vanaf 5 maanden. Er zal aandacht worden besteed aan het contact tussen baas en hond en hoe verantwoord de agilitytraining opgebouwd kan worden.

Peter & Clive in actie op het Wereldkampioenschap 2015 in Bologna

Interesse in een van deze trainingen ?

Neem dan contact op via het contactformulier.

Contact Formulier
  1. Uw Naam *
  2. Email Address *
  3. Waarin bent u geinteresserd?
  4. HandlingBochtenTricky situatiesRunning contactsPrivé trainingPré Agility

  5. Uw bericht

* Vereist