Nederlands Kampioen 2017

Het NK was voor ons in één woord GEWELDIG.

Denk ik er wat langer over na dan zijn er toch altijd weer zaken die beter kunnen maar dat is voor later.

De weg naar de finale begon voor ons, achteraf beschouwd, op de eerste competitiewedstrijd. We wisten ons overtuigend te plaatsen voor de finale door in de competitie op de eerste plaats te staan op de peildatum, ook nog eens met het hoogste aantal winpunten.
Zeker de laatste reeks wedstrijden hebben veel vertrouwen gegeven.
Door de rechtstreekse plaatsing voor de finale was het voor ons niet noodzakelijk om de pré-selectie te lopen, dat heb ik dus ook niet gedaan, en heb ik Clive kunnen ‘sparen’ voor de finale.

Zondagmiddag ging het voor ons dan echt van start met de jumping, in de loop der jaren heb ik wel geleerd dat je dit eerste parcours moet overleven, hoe maakt niet uit. Ik heb er daarom ook voor gekozen om Clive op de finish lijn niet meer te storen en hem het werk te laten doen. Het resulteerde uiteindelijk in een tweede plaats kort achter de nummer 1. Alle kans dus nog op de eindoverwinning.

Uit ervaring weet ik dat er op het NK verrassende dingen kunnen gebeuren op het vast parcours. Er stond een zeer uitdagend parcours van keurmeester Michiel Lazeroms maar ik wist ook dat wij in staat waren dit tot een goed eind te brengen en dat er dan een goede kans was op de titel. Ik stond relaxt maar met een gezonde dosis spanning aan de start en liep dit parcours voor mijn gevoel ook makkelijk en foutloos rond.

En ja, het NK was daarmee binnen. GEWELDIG!!!
Zo trots dat het ons na jaren net niet nu dan toch is gelukt.