Agility

Op de dag van de pré-selectie voor het NK was Clive na de eerste jumping al geplaatst voor de finale op zondag met een derde plaats. De twee agility parcoursen liepen niet zoals gewenst, dat moest beter op de zondag. Op zondag zowel individueel als ook met ons team ‘Gewoon Groots’ geplaatst voor de finale. We startte met de jumping voor de teams, Clive en ik liepen een solide parcours met een individuele 1e plaats, met het team stonden we na de jumping op plaats 7. Alles was nog mogelijk. De jumping voor het individuele toernooi was het tweede rondje van de dag, helaas tikte Clive een latje door een ongeplande wissel van mij, omdat er op dit parcours zoveel foutloze combinaties waren was de titel niet meer haalbaar.
In de middag stonden de twee agility parcoursen op het programma, als eerste voor de teams. Op dit parcours liepen we helaas tegen een onnodige DK aan door een verkeerde wissel. Met het team uiteindelijk net naast het podium geëindigd. Als laatste het finale agility parcours om te beslissen wie er NK zou worden. We liepen een snel foutloos parcours goed voor een tweede plaats op dit onderdeel. Voor de foutloze combinaties werd het nu menens en dan blijkt maar weer dat spanning veel doet. De ene na de andere combinatie ging fout waardoor er uiteindelijk vier combinaties overbleven met twee foutloze rondjes. Clive was de eerste met 1 fout en eindigde op de vijfde plaats. Tanja Wiersma werd met Mystic de terechte Nederlands Kampioen.